Årets Trädgårdsbok 2020

Välkomna att skicka in titlar till bedömning för utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2020!
Har du skrivit eller producerat en trädgårdsrelaterad bok, så vill juryn gärna läsa och bedöma!

Deadline 2020 – fredag den 20 mars  
Årets deadline infaller fredag den 20 mars.  Titlar som utkommit under senvåren, sommaren eller hösten 2019 välkomnas för bedömning till Årets Trädgårdsbok 2020. Vi behöver mottaga 5 exemplar av varje titel, då flera i fackmannajuryn läser samma bok för en bredare bedömning.

Nordiska trädgårdsmässan
Vi presenterar all tillgänglig utgivning av trädgårdsböcker för allmänheten på vårens mässa, Nordiska trädgårdar i Stockholm. Alla inskickade böcker ställs ut i Gartnersällskapets monter och presenteras under ett scenprogram. Vår erfarenhet från både Bok- och trädgårdsmässan är att det finns ett stort intresse för att diskutera trädgårdslitteratur bland mässbesökare.

Vinnaren offentliggörs på Bok- och bibliotek
Juryn läser alla inskickade böcker under vår och sommar. De nominerade titlarna meddelas i början på september och vinnaren av utmärkelsen Årets Trädgårdsbok tillkännages på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg, torsdag 24 september.

Leveransadress (för Postnord)
Riksförbundet Svensk Trädgård
Att. Stockholms Gartnersällskap
Box 2966
187 29 Täby

Vid direktleverans (Kontorstid)
Riksförbundet Svensk Trädgård
Nytorpsvägen 34, Täby
(Kontakt på Riksförbundet Svensk trädgård: Christina Säll, redaktör, mobil: 0727419770)

PDF:er
För böcker som ligger nära, men inte klarar årets deadline, finns det möjlighet att komma med i nomineringsförandet för 2020 genom att skicka in böckerna som PDF:er. När böckerna tryckts görs en fysisk leverans. Pdf:er skickas till e-post: mariana.vodovosoff@gmail.com  

Frågor? Hör gärna av er!
Mariana Vodovosoff, jurymedlem & kontakt för utmärkelsen Årets Trädgårdsbok.
Mobil: 0707 – 95 35 29