Årets trädgårdsbok: Odlarens handbok av André Strömqvist

Fotograf: Erik PöppelEfter omröstning på Nordiska trädgårdsmässan går utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2012 till André Strömqvist, författare till Odlarens handbok, utgiven på bokförlaget Norstedts & Allt om trädgård.

Vinnaren av Årets Trädgårdsbok är framröstad av trädgårdsintresserade mässbesökare på Bok & Bibliotek i Göteborg och Nordiska Trädgårdar i Stockholm. Mässdeltagare har röstat på tio olika titlar nominerade av Stockholms Gartnersällskaps fackmannajury.

André Strömqvist, kunde tyvärr inte vara på plats att ta emot utmärkelsen, men det blev en bild endå med Viveka Ljungström, Allt om trädgård och Teresa Hahr från Norstedts.
Fotograf: Erik Pöppel

Juryns motivering lyder:

”I tidningen Allt om trädgård har André Strömqvist under rubriken Handboken delat med sig av sina kunskaper om naturligt odlande. Med dessa notiser som grund har han skapat denna inspirerande, lättlästa och kunskapsmättade bok. Rubriker som kompost och gödsel, jord, platsen, föröka, plantera, köksträdgården, beskära, problem, året runt och redskap lär oss att odlingsåret inte har någon början eller slut.  Som André Strömqvist själv säger: ”Trädgårdsåret fungerar som en ringlinje där du som odlare kan hoppa på när du vill.” Informativa faktarutor i färg och hänförande bilder gör denna bok till glädjande läsning som inspirerar oss alla att odla.”

Fakta om Stockholms Gartnersällskap och Årets Trädgårdsbok
Stockholms Gartnersällskap är Sveriges äldsta trädgårdsförening och samlar yrkesutövare inom trädgårdsområdet sedan 1848.

Utmärkelsen Årets Trädgårdsbok instiftades 2003 och 10-årsjubilerar i år!
Priset bidrar att fokusera på trädgårdslitteraturens kunskapsförmedlande kraft och lyfta fram trädgårdsböcker av god kvalité.
Läs mer om Utmärkelsen Årets Trädgårdsbok här.

Det här inlägget postades i Årets trädgårdsbok. Bokmärk permalänken.