Besök Perennparken i Skärholmen med Stefan Mattson som guide!

Skärholmens Perennpark, Foto: Hasse Wester

Skärholmens Perennpark, Foto: Hasse Wester

Välkomna till medlemsmöte torsdag den 16 augusti  kl 18.00!

Trädgårdsdesignern Piet Oudolf har gestaltat parken i Skärholmen, tillsammans med trädgårds-mästare Stefan Mattson, som då var verksam vid Svenska Bostäder. Kom och hör Stefan Mattson berätta om hur projektet kom till och hur de valde att arbeta med platsen. Parken har karaktären av en blommande stiliserad äng med 65 olika sorters perenner och tre nya trädarter, korkträd, magnolia och bergskörsbär. Perennparken erbjuder en åretruntupplevelse och utgör en komposition av utstrålande zoner där varje zon är en har en identitet. I kompositionerna används många olika gräs i kombination med perenner.

Hitta rätt: Perennparken ligger cirka 3-5 minuters promenad från Skärholmens centrum och T-banan. Från T-baneuppgången vid Skärholmstorget, gå till höger till fram till Ekholmvägen. Framme vid Ekholmvägen: ta till vänster och fortsätt fram. Vid gångtunnel nr två: korsa gatan och ta gångvägen  ’Portholmsgången’. Fortsätt nu gångvägen fram och efter tre bostadshus på vardera sidan ser ni Perennparken. Vårbergsvägen utgör parkens gräns i söder.

Kostnad: fritt för Gartnermedlemmar – gäster betalar 50 kronor. Anmälan senast tisdag den 14 augusti till klubbmästare Gun Edin via e-post:gun.edin@ggmassor.se eller tel
070 771 27 70

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.