Sommarutflykt till Järna Rosodling och Billbäcks plantskola i Norrköping – lördagen den 27 augusti

Vi gör ett studiebesök i slutet av sommaren! Familjeföretaget Järnarosen utanför Södertälje tar emot och visar oss hur man framgångsrikt kan odla rosor av hög kvalitet i Sverige.

När vi har sett och hört allt om denna unika rosodling fikar vi i Kulturhuset hos antroposoferna i Ytterjärna och fortsätter till Billbäcks plantskola i Svärtinge utanför Norrköping. Efter lunch på Billbäcks trädgårdscafé Villa Flora visar Clarence Jacobsen oss Billbäcks plantskola, ett mer än 60 år gammalt familjeföretag med ett av landets mest välsorterade Garden Centers och en betydande produktion av park- och alléträd. Clarence kommer också att berätta om plantskolebranschen – fakta, trender och myter. Efter avslutande fika i trädgårdscaféet åker vi in till Carl Johans park i Norrköping och tittar på den välkända kaktusplanteringen på vägen tillbaka till Stockholm.

Anmälan senastden 22 augustil till Leif Thorin, leif.thorin@gmail.com eller 070 723 45 54.

Läs mer under Program/Aktuellt Programutskick.

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.