Guidad vandring i Norra Djurgårdsstaden med Anders Jönsson från AJ Landskap – 15 juni

 AE tagits av AJ Landskap. Fotograf: Anna Englund

Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden.
Man planerar för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Hittills har 26 400 m² gröna tak och 47 300 m² gröna gårdar byggts. 2019 tilldelades stråket Jaktgatan och Lövängsgatan, med AJ Landskap som ansvarigt kontor, Sveriges Arkitekters pris för bästa landskapsarkitektur med motiveringen:

”Jaktgatan och Lövängsgatan är en osedvanligt lustfylld huvudgata som ger ett trovärdigt svar på hur den täta gröna staden ser ut i praktiken. Projektet är vägvisande i att framsynt skapa rum för vegetation som ger både sinnlig upplevelse och buffert mot klimatförändringar. Frodigheten i den breda, vackert komponerade planteringen är något unikt. Gatans disposition och vackra materialbehandling visar att fotgängarna har prioriterats.”

Vi följer Anders Jönsson och några av hans medarbetare från AJ Landskap när de tar oss med på en inspirerande och lärorik vandring i ett område som inte bara ska vara trivsamt och givande för de boende, utan även utgöra miljöer som är motståndskraftiga mot extrem hetta, kraftiga regn och annat som följer klimatförändringarnas spår.

Tid: onsdag den 15 juni kl.18.00. Vandringen tar ca. 1 ½ timme.
Plats: mötesplats Storängstorget, Norra Djurgårdsstaden
Avgift: kostnadsfritt för medlemmar, gäst 100 kr om plats medges
Anmälan sker till: info@gartnersallskapet.se
Maximalt antal deltagare: 20 personer.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.