Gartnerfondens stipendium 2020 tilldelas Patrik Grahn

Professor Patrik Grahn, SLU

Patrik Grahn – Gartnerfondens stipendiat 2020
Årets stipendiat har i många år forskat kring betydelsen av vårt välbefinnande när vi vistas i naturen. Patrik Grahn är professor i landskapsarkitektur och har forskat om kopplingen mellan hälsa och natur i över trettio år. För sitt omfattande och värdefulla arbete har Gartnerfonden beslutat att tilldela honom årets stipendium.

Patrik Grahn upptäckte tidigt i sin forskning att människor som besöker parker ofta mår bättre och han har bland annat varit med och byggt upp Alnarps Rehabiliteringsträdgård som har funnits sedan 2002. Där har man visat att trädgårdsterapi kan vara den effektivaste behandlingen för personer som lider av utmattningssyndrom. 
Läs mer om Gartnerfondens stipendium och om pristagaren här!

Om Gartnerfonden
Gartnerfonden instiftades 1897 som trädgårdsmännens allmänna understödskassa för människor i nöd. Flera donationer utgör grunden i fonden. Dessbättre minskade så småningom behovet av understöd och vid representantmötet 1979 ändrades stadgarna och
medger nu utdelandet av en belöning ”till förtjänt person inom trädgårdsnäringen.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.