Årets Trädgårdsbok 2019 – Bin och människor av Lotte Möller

Under Bokmässan 1:a dag utdelades utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2019 till, Bin och människor av författaren Lotte Möller utgiven på Norstedts förlag.

Författaren Lotte Möller. Fotograf:Nille Leander

Bin och människor. Om bin och biskötare i religion revolution och evolution samt många andra bisaker

Fackmannajuryns motivering:
Vi har begåvats med en humanistisk och pedagogisk bok om varför våra trädgårdar, världen och vi som befolkar den behöver bina. Biskötare blir vi bara om vi lär oss att respektera bina. Kunskap om hur hittar du i denna vackra klokbok!
Följ bina under odlingsväxtåret och genom kulturhistorien. Det är en ynnest att få lära oss av gårdagen och flyga med bina in i framtiden. Följ bokens råd – ta hjälp av Lotte Möllers erfarenhet och be binas skyddshelgon Sankt Ambrosius om beskydd – så hjälps vi åt att göra en perenn miljöinsats för jordklotet!

Hedersomnämnande


Lennart Stenberg motar diplom Bokmässan 2019 och blir gratulerad av moderator Gunnel Carlsson. Fotograf: Dan Abelin

Uppslagsverket Nordens Flora av Bo Mossberg och Lennart Stenberg utgiven på Bonnier Fakta mottog ett hedersomnämnande.

Fackmannajuryns motivering:
En modern botanisk uppslagsbok för både amatörer och yrkesfolk. Växterna är presenterade efter blomväxternas faktiska släktskapsförhållanden baserat på evolutionens gång inom växtvärlden, vilket är ett helt nytt grepp. Floran är lättläst och innehåller nu nära 3600 arter, underarter och varieteter av både vilda, odlade och förvildade växter. Illustrationerna är fortfarande utsökta.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.