Dags att boka Gartnersällskapets sommarutflykt till Dalarna!

Den 29 juni så bär det iväg på en heldagsutflykt till Dalarna för Gartnersällskapets medlemmar. Vi kommer bland annat att besöka Puttmyra Skogsträdgård utanför Stjärnsund där vi får en guidad visning. Det är en permakultur- och mångfaldsträdgård som skapats av författarna till Årets trädgårdsbok 2018 – ”Skogsträdgården”. 

Huvudsyftet med Puttmyra Skogsträdgård är att utforska skogsträdgårdsodling för svenskt klimat. Odlingarna omfattar 200 arter träd, buskar och klängväxter och cirka 150 arter örtartade växter. Här har man även en liten plantskola för ätliga fleråriga växter.

Efter Puttmyra åker vi till Stabergs krog vid Stabergs barockträdgård. Efter lunchen åker vi sedan vidare till Kniva handelsträdgård som drivs av André Strömholm, trädgårdsmästare och kulturmiljöspecialist och Andreas Graveleij, trädgårdsmästare och blomsterdekoratör. Deras bok ”Odlarliv på Kniva” nominerades till Årets trädgårdsbok 2018. Vår buss kommer att avgå kl 07:00 från Klarabergsviadukten vid Stockholms central (World Trade Center) och vi beräknar att vara tillbaka i Stockholm cirka klockan 19:00.

Vi har räknat på ett pris för 20 deltagare och prislappen hamnar mellan 550-600 kr. Då ingår lunchen i Staberg.

För att säkra din plats bör du anmäla dig snarast på info@gartnersallskapet.se. 1 juni är sista anmälningsdag till denna fantastiska resa.

Om du undrar över något får du gärna kontakta:

Bettan Andersson 070 6676245 eller  Gustaf Lindqvist 070 731 19 79

Varmt välkommen med din anmälan!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.