Genomförd aktivitet: Utflykten 13 juni till Marika Delin

Onsdag 13 juni
Kvällsutflykt till Marika Delins trädgård i Kummelnäs.

Vi i Gartnersällskapet hade denna kväll letat oss ut till Kummelnäs för att få en guidad visning av Marika Delin i hennes och Calle Forsbergs trädgård. Marika Delin är trädgårdsdesigner och Calle Forsberg keramiker. Kvällen började med att några sporadiska regndroppar (!) singlade ner från skyn mellan tallar och ekar.

Här möter vi en trädgård som anlagts på en bergsluttning där grus och jordmassor samsats med stenblock av sprängsten som frambragts i och med att huset byggdes.

Trädgård och hus har 3-4 år på nacken och här är det bladformer i olika gröna nyanser som har huvudrollen. Tillsammans med gruset och trädstammarna.
Trädgården är anlagd i (och på) en skogsbacke och Marika Delins signum är just att skapa trädgårdar som står i samklang med platsens natur. Men trädgården rymmer även färgstarka inslag som t ex Rosa Moyesii. Ett inhägnat grönsaksland med finurliga spaljeringar traskade vi igenom innan vi fick te&macka i växthuset. Allt serverades på Calle Forsbergs keramik. Jo sen vi gjorde vi förstås ett besök i hans verkstad och lite shopping blev det också. En trevlig kväll tillsammans hade vi.

Marika är illustratören som numera skapar vackra
trädgårdar i samklang med platsens natur. Sedan tio år tillbaka formger anlägger och sköter hennes företag såväl privata trädgårdar som innergårdar och offentliga rum.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.