Utflykt till Torsten Wallins trädgård 1 juli

Lördagen 1 juli besökte sällskapet Torstens trädgård på Enskär. Totalt var vi 24 personer som fick möjlighet att besöka denna spännande och smått magiskt vackra plats. På vad man skulle kunna tro vara en karg och vindpinad ö uppenbarar sig en trädgård som engagerar och inspirerar. Torsten guidade sällskapets medlemmar runt genom olika trädgårdsrum och berättade hur trädgården och dess växter tagit form och etablerat sig under flera år. I dag trivs klibbalar, olvon, buxbom, timjan, skunkkallor, och många, många fler växter i en fantastisk trädgård olik allt annat.

Efter Torstens guidning åt vi en medhavd lunch och det fanns sedan tid att på egen hand utforska trädgårdens rum och växter. Torsten fanns hela tiden tillgänglig för att generöst svara på frågor om allt från växtart, latinska namn, ståndort eller hur länge en växt stått på en viss plats.

Detta är en plats att längta tillbaka till.

20170701_13512720170701_135157

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.