Gartnerskål med landskapsarkitekt Thorbjörn Andersson 31 maj

Den 31 maj hade Stockholms Gartnersällskaps medlemmar en trevlig och intressant kväll tillsammans med världsberömda landskapsarkitekten Thorbjörn Andersson. En handfull av Gartnersällskapets medlemmar tog tillfället i akt att träffas, skåla i ett glas vin och lyssna till en inspirerande timme då Thorbjörn berättade om sin karriär och hur han arbetar med att skapa offentliga platser i den urbana miljön som lockar till sociala aktiviteter och umgänge.

Thorbjörn exemplifierade detta med att visa tre väldigt olika projekt med det gemensamma namnet ”Berättelser vid vatten”. Projekten hade alla olika förutsättningar men hade som gemensamt att de rörde ytor i den urbana miljön som var oanvända men låg nära vatten. På dessa ytor ville man skapa torg och parker där växter och människor trivs.

Thorbjörn visade på hur man hade beaktat närhet till vatten, växtval som skulle kunna trivas trots hårt slitage och hur det slutliga resultatet ledde till nya spännande funktioner som man inte hade kunnat förutse när parkerna och torgen planerades. Kvällsol vid Daniaparken

Hopp DaniaparkenDe platser som Thorbjörn föreläste om var Daniaparken i Malmö, Sandgrundsparken i Karlstad och Sjövikstorget i Liljeholmen.

Hade du önskat vara med denna kväll men hade förhinder finns det som tur fler tillfällen att träffa Thorbjörn och inspireras i sommar. Tillsammans med parkteatern gör Thorbjörn ett flertal guidade visningar av några av Stockholms parker i sommar. Läs mer på http://kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/Programmet/ sid 22

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.