Gartnerskål i sommarkväll med Lena Israelsson

Med en Stockholmskväll som visade sig från sin vackraste sida träffade Stockholms Gartnersällskap journalisten och trädgårdsförfattaren Lena Israelsson på vackra Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand. Ett tjugotal personer kom och fick en intressant presentation av och med Lena som tilldelats Gartnerfondens utmärkelse 2015. Lena berättade om hur trädgårdsodling som hon vuxit upp med som barn kom att bli ett livslångt författarskap. Presentationen mynnade ut i ett intressant samtal om trädgårdsodling, förr , nu och i framtiden.

Efter Lenas presentation guidade Kristina Björk, ansvarig för Mälarpaviljongens flytande trädgårdar, runt sällskapets medlemmar bland doftande valeriana och frodiga rabarber.

Framåt sensommaren drar ett nytt trevligt aktivitetsprogram igång med utnämning av årets trädgårdsbok, föreläsningar och studiebesök.

Tills dess – Glad sommar !Mälarpaviljongen-Stockholm-aerial-view

Lena

MP

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.