Möt Bee Urban på Stora Skuggan den 29 november

Sista lördagen i november får vi träffa personerna bakom Bee Urban, en affärsverksamhet med betydligt mer än bara honung som biprodukt.
Välkomna till en inspirerande och intressant eftermiddag med möjlighet att prova närproducerad honung från Skuggan!

Visste du att var tredje tugga du äter är pollinerad av ett honungsbi? Eller att det globala pollineringsarbetet som bina utför är värderat till hisnande 1900 miljarder kr per år? Men på senare år har bina minskat kraftigt i antal, både i Sverige och globalt. Förlust av livsmiljöer och minskad biodling är några av orsakerna. Den ökande bidöden och hoten mot den biologiska mångfalden är Bee Urbans drivkraft till att sprida kunskap om ekosystemtjänsten pollinering och dess betydelse för oss människor. Med sitt fadderskap av bin och bikupor arbetar BeeUrban också handgripligt för en hållbar stadsutveckling.

Tid och plats: lördagen den 29 november kl. 14.00 på Kungl. Djurgårdens förvaltnings kontor,Stora Skuggans väg 22, ca en kvarts promenad från T-station Universitetet. Kaffe med liten kaka ingår i avgiften, 50 kr för medlemmar och 100 kr för den som ännu inte är medlem.
Anmälan: Senast den 27 november till E-post: henrik.niklasson@royalcourt.se eller tel 08-402 63 74.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.